در بررسي حاضر تغييرات بيوشيمايي در طي توسعه گل ها در دو رقم (پينك و استا) ميخك گلداني مورد بررسي قرار گرفت. ميزان توليد اتيلن و محتواي آمينو سيكلو پوپان كربوكسيليك اسيد (ACC) تا رسيدن به مرحله 5 در هر دو رقم افزايش نشان داد. در فعاليت آنزيم پراكسيداز و سوپر اكسيد ديسموتاز 3 فاز متفاوت مشاهده شد: در مرحله 1 و 2 گلها كمترين فعاليت، در مراحل 3 و 4 فعاليت آنزيمها در حد متوسط و در مرحله باز شدن كامل گلها (5) بيشترين فعاليت آنزيم مشاهده شد. بيشترين فعاليت آنزيم پراكسيداز در هر دو رقم در مرحله 5 اتفاق افتاد. در رقم استا بيشترين فعاليت آنزيم كاتالاز مربوط به مرحله 4 و 5 بود. اما در رقم پينك تفاوت معني در فعاليت اين آنزيم در تمامي مراحل مشاهده نشد. ميزان پراكسيد هيدروژن (H2O2) با نزديك شدن به مرحله 5 افزايش نشان دااد. ميزان قندها (ساكارز، گلوكز و فروكتوز) در زمان باز شدن گل ها افزايش نشان داد. از نتايج اين بررسي ميتوان چنين دريافت كه متابوليسم آنتي اكسيدانها و ميزان قندهاي موجود در گلبرگ ها با روند توسعه گلبرگها مرتبط مي باشد.
ادامه در لینک : magiran.com/p1649668
نظرات شما عزیزان:
:: برچسبها: پراكسيداز، سوپر اكسيد ديسموتاز، اتيلن، فروكتوز، ساكارز، گلوكز,